U TOKU REALIZACIJA PROJEKTA „OSNOVI BEZBEDNOSTI DECE“

Obrazovanje

Saobraćajna policija i ove školske godine preduzima niz preventinih aktivnosti usmerenih na što bezbednije učešće dece u saobraćaju. Mere se odnose kako na pojačane kontrole saobraćaja u zonama škola, tako i na edukaciju učenika prvog, četvrtog i šestog razreda osnovnih škola na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u okviru preventivnih projekata „Škola“ i „Osnovi bezbednosti dece“.

Saobraćajna policija posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece, kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju, pa sprovodi i posebne mere na povećanju bezbednosti učenika povodom početka školske godine.

Kroz program ,,Osnovi bezbednosti dece“, u osnovnim školama, đacima 4. i 6. razreda u toku školske godine držaće se predavanja u cilju razvijanja svesti i bezbednog ponašanje dece u saobraćaju.

Kako ističu predstavnici saobraćajne policije, vozači su vrlo obazrivi i pažljivi kada se vozilom kreću na putevima gde su prisutna deca. Međutim, i pored toga postoji potreba da se unapredi nivo bezbednosti dece kao posebno ranjive kategorije učesnika u saobraćaju i da se permanentno vrši kontrola poštovanja obaveza vozača prema njima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *