MUZIČKA KOMEDIJA „PROSCI“ PRED MITROVČANIMA

Kultura

Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u subotu, 10. novembra sa početkom u 20 časova biće odigrana muzička komedija „Prosci“, u produkciji Buinskog državnog dramskog teatra i Ministarstva kulture Republike Tatarstan (Ruska Federacija).

Radnja muzičke komedije „Prosci“ se odigrava u današnjem vremenu. Otac Gergeri mašta da uda svoju kćer (Katerne) po starom tatarskom običaju koji podrazumeva i prave provodadžijke i nadmetanje prosaca. I tako se jednog lepog dana pojavljuju tri prosca sa provodadžijkama. Tada i počinje ono najinteresantnije.

Autor predstave „Prosci je Tufan Minuljin, a režiju potpisuje Railj Sadrijev, narodni umetnik Republike Tatarstan. Uloge tumače: Viljnur Šajhtudinov, Ajgulj Sagejeva, Endže Satdinova, Rima Hamiduljina, Guljzada Kamartdinova, Amina Šarafutdinova, Irek Gajnjetdinov, Iljfir Sultanov, Railj Sadrijev i Eljmira Semjonova.

Ulaz na predstavu „Prosci“ je besplatan, uz preuzetu ulaznicu na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović“. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *