REKONSTRUKCIJA ŠKOLE U ZASAVICI I

Gradske vesti

U Zasavici I počeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova starog objekta seoske osnovne škole. Radove su danas obišli direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ Slađan Papić, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, direktor Agencije za ruralni razvoj Petar Samardžić, predsednik Mesne zajednice Zasavica I Milan Ivanković, zajedno sa roditeljima dece koja pohađaju ovu školu.

U školskom dvorištu u Zasavici I nalaze se dva objekta, stari objekat škole izgrađen je 1919. godine i već duže vreme je napušten, dok je drugi, noviji objekat izgrađen sedamdesetih godina od azbestnih ploča i u uprkos činjenici da mu je već odavno istekao rok trajanja u njemu se svakodnevno odvija nastava.

Kako je istakla zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović, nakon izgradnje i otvaranja nove škole u Mačvanskoj Mitrovici, krenula je i rekonstrukcija škole u Zasavici I.

– U pitanju je rekonstrukcija stare škole koja je u boljem stanju od objekta koji je decenijama kasnije sagrađen. Počeli smo od sanacije krova, a nadam se da ćemo u narednom periodu nakon završenih ovih radova preći i na ostale koji će omogućiti da se u ovom objektu u dobrim uslovima obavlja nastava – izjavila je Milovanović.

Školu u Zasavici I trenutno pohađa oko 30 učenika u dva kombinovana odeljenjA, kao i nekoliko predškolaca. Direktor škole Slađan Papić je izrazio nadu da će se celokupna škola u bližoj budućnosti adaptirati i istakao da je za to potrebno ukupno oko 12,5 miliona dinara.

Radovi na krovu biće završeni u narednih nekoliko dana, sredstva za iste obezbeđena su o strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje u visni od 2,5 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *