DOBRI REZULTATI SREMSKE POLICIJE

Gradske vesti

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici je u periodu januar – novembar 2018. godine ostvarila dobre radne rezultate koji se ogledaju u stabilnom i povoljnom stanju javne bezbednosti na području Srema, o čemu svedoči realno stanje ne terenu i statistički podaci koji su po mnogim parametrima, bolji nego u istom periodu 2017. godine, rečeno je na godišnjoj konferenciji za medije, koju je držao načelnik sremske policije Đura Mandić.

Smanjen je ukupan broj krivičnih dela, broj krivičnih dela opšteg kriminaliteta i broj krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem. Povećan je broj otkrivenih krivičnih dela u vezi sa drogom, broj zaplena opojnih droga i broj podnetih krivičnih prijava za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Naročito dobri rezultati su ostvareni u suzbijanju trgovine narkoticima, smanjenju broja imovinskih krivičnih dela, očuvanju stabilnog javnog reda i mira i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda.

Za 11 meseci 2018. godine, registrovana je 991 saobraćajna nezgoda ili za 7,64 odsto manje nego 2017. godine, kada su registrovane 1073 saobraćajne nezgode. Smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima za 5,35 odsto. Poginulo je 38 osoba, najviše pešaka, a povređene 833 osobe.

Prilikom kontrole saobraćaja, otkriveno je 43.847 saobraćajnih prekršaja, više za 1814 prekršaja ili za 4,31 odsto nego 2017. kada je otkriveno 42.033 saobraćajna prekršaja. Povećan je broj otkrivenih prekršaja pešaka za 97,43 odsto, nepropisne brzine u zonama usporenog saobraćaja za 41 odsto, korišćenja mobilnog telefona u toku vožnje za 33,43 odsto.

Pripadnici saobraćajne policije su u toku 2018. godine, realizovali više preventivnih akcija usmerenih na povećanje bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju, a naročita pažnja bila je posvećena bezbednosti dece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *