OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA POPOVIĆEVU ŠKOLU

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, uručili su ugovore o prenosu sredstava za realizaciju 56 projekata na teritoriji 41 opštine i grada u AP Vojvodini u vrednosti od ukupno 3.396.099.676 dinara. Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

-Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi – rekao je predsednik Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Putem ovog konkursa za radove na drugoj fazi izgradnje novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici izdvojena su sredstva u visini od 200 miliona dinara. Ugovor o dodeljenim sredstvima sremskomitrovačkom gradonačelniku Vladimiru Sanaderu u prostorijama Pokrajinske vlade uručili su pokrajinski premijer Igor Mirović, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Podsećanja radi, prvi konkretni radovi na izgranji novog objekta „Popovićeve“ škole startovali su krajem prošle godine. Za I fazu radova Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 63 miliona dinara, a Grad Sremska Mitrovica 18 miliona dinara.

-U Vojvodini smo pokrenuli novi veliki investicioni ciklus. Zajedno sa lokalnim samoupravama radićemo na relizaciji projekata, a ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu, vrednih više od milijardu dinara – rekao je predsednik Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *