GRAD NA KORAK DO KONAČNOG REŠENJA PROBLEMA ODLAGANJA ŽIVOTINJSKOG OTPADA

Gradske vesti

Komunalna policija i komunalna inspekcija u Sremskoj Mitrovici krenuli su u pojačanu kontrolu nepropisnog odlaganja životinjskog otpada, u cilju sprečavanja pojave i širenja svinjske kuge. Nadležni najavljuju uskoro i rešenje ovog problema odnošenjem otpada u firmu u Somboru.

Apeluju se na građane da koriste dostupne stočne jame u Čalmi, Martincima i Kuzminu, a kako su kapaciteti mali uskoro će Grad Sremska Mitrovica dodatno rešiti ove probleme otvarajući prihvatni punkt i to između Laćarka i Martinaca na kojem će se otpad prikupljati i nositi u Sombor.

-Počeli smo pojačanu kontrolu odlaganja animalnog otpada i apelujemo na sve građane da ga ne odlažu nesavesno u cilju sprečavanja pojave i širenja svinjske kuge. Ta bolest utiče na velike proizvođače i na mala domaćinstva. Trenutno imamo tri stočne jame u Čalmi, Martincima i Kuzminu, ali to ne podmiruje potrebe građana, kritičan je Laćarak, zato je Grad uradio idejno rešenje, projekat koji će se uskoro realizovati. Na putu između Laćarka i Martinaca biće urađen terminal, tzv. punktovi gde će građani moći da odlažu animalni otpad, a biće potpisan ugovor sa Proteinkom iz Sombora koja će sve to da odnosi – izjavio je Miloš Madžić, komunalni inspektor.

Ukoliko imaju problem sa odalagnjem životinjskog otpada, građani treba da se obrate mesnoj zajednici, Komunalnoj policiji ili Komunalnoj inspekciji.

Miroslav Čajka komulani policajac kaže da oni pojačano kontrolišu mesta gde se nesavesno odlaže ovaj otpad u cilju prevencije i sankcionisanja i odvraćanja nesavesnih građana koji to delo čine.

Kazne za fizička lica zatečena na licu mesta prilikom odlaganja animalnog otpada na lokaciju koja nije za to predviđena, određene su u iznosu od 5.000 dinara, za pravno lice zaprećena je novčana kazna 100.000, a za preduzetnike 75.000 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *