ŠIRI SE PROIZVODNJA KORNIŠONA U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Predstavnici kompanije “Carl Kühne” obaveštavaju svoje stare kooperante da je došlo do povećanja otkupne cene kornišona, stoga su zainteresovani i za širenje kruga proizvođača kooperanata.

“Carl Kühne” je nemačka kompanija sa tradicijom skoro 300 godina, na teritoriju Srbije su došli u aprilu 2017. godine. Trenutno im je prioritet uzgoj kornišona u čemu je ”Carl Kühne” tržišni lider u Nemačkoj gde se godišnje prerade velike količine.

U Sremskoj Mitrovici se nalazi objekat sa kancelarijama, hladnjačama i mašinama za sortiranje kornišona. U potrazi su za poljoprivrednim proizvođačima – vertikalna proizvodnja kornišona (špalir tip), na površini od 5 do 10 ari, gde jedna porodica može samostalno da obrađuje.

• Pružaju podršku agronoma i organizuju edukaciju za svoje proizvođače.

• Brošura sa detaljnim upustvima za proizvodnju kornišona je na raspolaganju njihovim kooperantima.

• Pomaže u prilikom finansiranja repromaterijala.

• Otkup se vrši svakog dana.

•Plaćanje se vrši na sedmičnom nivou.

• Rade uz pomoć SMS-službe preko koje daju savete za đubrenje i preventivnu zaštiti od bolesti.

Za više informacija zainteresovani mogu da se jave putem telefona 064/6591680, 064/6591679 ili posetite njihov objekat na adresi Jarački put 4A (nekadšnji Pinki), Sremska Mitrovica. Cene kornišona po klasama: I klasa 97.2 din (3-6 cm), II klasa 43.2 din (6-9 cm), III klasa 14.04 din (9-12 cm).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *