MITROVAČKI AMATERI PONOS GRADA

Gradske vesti

Realizujući svoj Plan i program, a sve u cilju afirmacije amaterizma u našoj sredini, Ustanova za negovanje kulture „Srem“, kao organizator svih gradskih Smotri, a prateći, Kalendar manifestacija Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u četvrtak 28. i petak 29. marta, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, realizovala je Smotru dramskog stvaralaštva za decu i odrasle Grada Sremska Mitrovica. Za Smotru se prijavilo osam predstava, ukupno u obe kategorije.

Selektor Zoltan Fridman, pozorišni reditelj, u kategoriji Dramsko stvaralaštvo za decu, uputio je četiri predstave na Zonsku smotru dramskog stvaralaštva u Pećince, koja će se održati 10. i 11. aprila: OŠ „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ – „DVA KRALjEVSTVA“, tekst: Dajana Nikolovski i režija: Dajana Nikolovski; KREATIVNI STUDIO I TEATAR „GARTEL“ – „HEPI END ROMEA I JULIJE“, tekst: Željko Milošević i režija: Gordana Lukić; OŠ „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ – „VEOMA RAZLIČITA GUSENICA“, tekst: Nada Alatić i režija: Nada Alatić; OŠ „JOVAN POPOVIĆ“ I DEČJI CENTAR „ČISTO SRCE“ – „OVO JE NjEN SAN, A MOJ KOŠMAR“, tekst: Luis Kerol (dramatizacija Sandra Maksimović) i režija: Jasna Kalauzović.

U kategoriji Dramsko stvaralaštvo za odrasle, na Vojvođanski omladinski pozorišni festival, koji će se održati u Kuli od 10. do 12. maja, upućene su 3 predstave: MITROVAČKA GIMNAZIJA – „LjUDSKO BIĆE I POROK ZVANI PIĆE“, tekst: Saša Nedeljković (adaptacija Kovačevićeve drame) i režija: Dimitrije Krstajić; ROMSKO UDRUŽENjE „PARNO ROMORO“ – „SRCE OD LEGO KOCKI“, tekst: Olivera Olja Jelkić i režija: Zlatko Vuletić; KREATIVNI STUDIO I TEATAR „GARTEL“ – „BRIŠI OD SVOJE ŽENE“, tekst: Rej Kuni i režija: Gordana Lukić.

U nizu kulturno-vaspitnih oblika rada, koji javnu delatnost Ustanove za negovanje kulture „Srem“ čine prepoznatljivom, bogatijom i šarenijom, svakako je i ova, prolazeća, Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle, koja joj daje poseban šarm i kredibilitet, pogotovo na ovako zapaženom broju plasiranih predstava na viši rang takmičenja. Ovim uspehom je postignut cilj promovisanja umetnosti, negovanja amaterizma i podsticanje individualnih razvijanja talenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *