NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVE POPOVIĆEVE ŠKOLE

Gradske vesti

Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu obišli su radove na izgradnji nove zgrade Osnovne škole „Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici.U toku su radovi na izlivanju prve ploče.

Načelnik Jokić je nakon obilaska radova i razgovora sa šefom gradilišta izrazio zadovoljstvo do sada urađenim poslom.

-Radovi na izgradnji nove škole „Jovan Popović” napreduju zaista dobrom dinamikom. Posle zemljanih radova, izlivanja temelja i prvih nosećih stubova počeli smo sa izlivanjem prve ploče i ti radovi su u završnoj fazi. Možemo da očekujemo do kraja maja da kompletni radovi na izgradnji konstrukcije nove škole budu gotovi i da nemamo raskoraka između prve i druge faze jer očekujemo u narednim danima da raspišemo javnu nabavku za izbor izvođača za drugu fazu. Prva faza na izgradnji nove škole podrazumeva samu konstrukciju dok je druga faza kompletno uređenje odnosno završetak škole po takozvanom sistemu ključ u ruke – rekao je Miroslav Jokić.

Direktor škole Slobodan Stojilković ističe da je zadovoljan načinom na koji se odvijaju radovi na izgradnji novog objekta škole.

Trenutno nastavu u školi „Jovan Popović” pohađa 824 učenika, po četiri odeljenja u svakoj generaciji dok zaposlenih imamo, radnog osoblja u nastavi 74 i vannastavnog 14.

-Novu školu smo interno među nama nazvali „Školom budućnosti” zato što će biti kabinetska nastava, to znači da će svaka učionica biti vezana sa kabinetom odakle će se raditi nastava. Ušli smo u program 500 škola digitalne nastave tako da će nastava biti potpuno digitalizovana – izjavio je direktor škole Stojilković.

Vrednost trenutnih radova je 78 miliona dinara od čega je 60 miliona dinara izdvojila Uprava za kapitalna ulaganja, a 18 miliona dinara Grad Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *