ČEDOMIR ANTIĆ PODRŽAVA AKCIJU „PETROVIH 800“

Gradske vesti

Ove subote, 20. aprila sa početkom u 19 časova u mitrovačkoj Biblioteci biće održana tribina „Kralj Petar u svom i našem vremenu“. Govornik će biti profesor doktor Čedomir Antić koji će, govoreći o omiljenom srpskom modernom Kralju ukazati na veze koje sa Karađorđevićima ima Srem, podsetiti na proces ujedinjenja i naglasiti značaj koji za srpsku nacionalnu udeju imaju Srem i Sremci.

Biće to prva u nizu tribina koje u sklopu akcije „Petrovih 800“ organizatori planiraju da organizuju. Nakon dr Čedomira Antića pred Mitrovčanima bi se mogli naći i drugi srpski intelektualci.

Kako nam je saopštio dr Antić, ideja o podizanju spomenika Kralju Petru je vredna svake pažnje i zato se rado, bez dvoumljenja odazvao na naš apel. Profesor Antić će obići i spomenik na Legetu.

Inače, akcija prikupljanja novčanih sredstava za spomenik Kralju Petru u punom je jeku. Svi koji žele da oduže dug junacima Velikog rata i oslobodiocima Srema od Austro-Ugarske uključuju se svakim danom sve više. Uplaćuje se novac, donacije se daju na ruke, a sve je više i onih koji uz to učestvuju i u lepljenju plakata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *