PREGLEDANO 220 PACIJENATA U AKCIJI PREVENTIVNIH PREGLEDA

Gradske vesti

Opšta bolnica Sremska Mitrovica, od samog početka organizovanja akcija Ministarstva zdravlja – besplatni preventivni pregledi, redovno u njima učestvuje i na taj način pomaže sugrađanima da najavljene preglede i obave, bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice.
– Ovo je 15. akcija u kojoj mitrovačka bolnica učestvuje i u njima je, do sada, pregledano blizu 3.000 građana, što je odličan rezultat i mi se nadamo da će i u narednim akcijama koje organizuje Ministartvo zdravlja biti zainteresovanih za ovakve preglede. Danas su rađeni internistički pregledi sa EKG-om, laboratorijske analize na hormon štitne žlezde i ultrazvučni pregledi abdomena. Svakako je ovo jedinstvena prilika da građani provere svoje zdravlje, jer preventivom sprečavamo nastanak težih oblika bolesti i važno je otkriti bolest na vreme, odnosno u ranoj fazi, kada je i postotak šansi za izlečenje daleko viši – rekao je za medije v.d.zamenika direktora i koordinator akcije, prim.dr Dragan Malobabić.

U mitrovačkoj bolnici, u majskoj akciji besplatnih pregleda za sve građane, pregledano je ukupno 220 pacijenata i urađeno 247 specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza: 61 ultrazvučni pregled abdomena, 100 analiza na hormon štitne žlezde i 86 internističkih pregleda sa EKG-om.


U ovonedeljnoj akciji učestvovalo je šest lekara, dva biohemičara i 14 medicinskih sestara i tehničara, a po rečima Milkice Kajtez, glavne sestre bolničke poliklinike, svaka akcija podrazumeva angažovanje velikog broja medicinskih sestara, tehničara, laboranata, pa i službenika, na dobrovoljnoj bazi, i od njihovog rada i iskustva umnogome zavisi i tempo i ispravnost obavljanja zakazanih pregleda, a samim tim i uspešnost realizacije samih akcija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *