POKRAJINA STIPENDIRA 90 MLADIH SPORTISTA

Sport

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su ugovore o stipendiranju 90 perspektivnih i talentovanih sportista i sportistkinja iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina.

„Srbija je poznata po sportu. To je jedno od naših najlepših lica koje pokazujemo svetu“, kazao je potpredsednik Milićević obraćajući se mladim sportskim talentima i podsetio na vrhunske rezultate naših odbojkaša, vaterpolista, tenisera, rukometaša, ali i drugih sportskih disciplina koje su na ponos.

Milićević je istakao da sportisti koji su danas nagrađeni kao mladi sportski talenti imaju čast, jer su njihov rad, trud i rezultate prepoznali predani sportski radnici i sportski asovi iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, među kojima su Vladimir Batez, Aranka Binder i drugi.

„Uveren sam da su stipendije koje ste danas dobili priznanje za vaše rezultate, ali i podstrek za dalji rad i za još bolje rezultate“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je naglasio da Pokrajinska vlada mnogo ulaže u sport, i naveo da je u prethodne tri godine u sportsku infrastrukturu uloženo oko 10 miliona evra.

„Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u sport i mlade ljude, da pronalazi načine i mehanizme da podstiče mlade talente kako u sportu, tako i u nauci i obrazovanju, jer su svi oni zajedno budućnost Srbije“, naglasio je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je sportskim nadama da vredno treniraju, te da se ulaganjem u mlade sportske talente stvara ambijent u kome će, kako je naglasio, od dobrih kadeta i juniora postati još bolji seniori.

„Stoga i cilj ovog programa jeste taj da identifikujemo mlade sportske talente, da pratimo njihove rezultate i da ulažemo u njihovu budućnost“, rekao je Batez i dodao da se svake godine povećava broj stipendista, a od prošle godine program je dodatno unapređen tako što stipendije u većem iznosu dobijaju sportisti i sportistkinje koji su uvršteni u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *