MEĐUNARODNI DAN MLADIH OBELEŽEN I U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

U okviru projekta “Unapređenje rada kancelarija za mlade” koju sprovodi Nacionalna asocijacija kancelarije za mlade, a finansira Ministarstvo omladine i sporta, danas je obeležen Međunarodni dan mladih. Kao i svake  godine na današnji dan obrađuju se najaktuelnije teme koje za cilj imaju da skrenu pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

Volonteri Kancelarije za mlade u Sremskoj Mitrovici vredno rade i aktivno su uključeni u sve projekte, a povodom Međunarodnog dana mladih građani mogu da pogledaju izložbu fotografija volontera i studenta fakulteta za grafički dizajn Čedomira Nedeljkovića na Gradskom trgu.

Grad Sremska Mitrovica je podržao ovu manifestaciju i trudiće se da izađe u susret omladini, da prihvati njihove sugestije i predloge i da donese najbolje odluke, kako za njihove potrebe tako i za samu bezbednost. 

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji je počelo nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *