21. KARATE KUP VOJVODINE – SIRMIJUM UBEDLJIVO PRVI U BEOČINU

Sport

U nedelju je Beočin bio domaćin 21. karate kupa Vojvodine, a tehnički organizator bili su Vojvođanska karate unije i klubovi JU karate i Budo.
Na takmičenju je učestvovalo 17 klubova sa 187 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Karate klub Sirmijum nastupio je sa 34 takmičara koji su plenili aplauze publike tokom nastupa u ekipnim i pojedinačnim takmičenjima.
U generalnom plasmanu, takmičari Sirmijuma su ubedljivo prvi sa svojenih 220 bodova, na drugo mestu je Karate klub Budo iz Novog Sada, dok je treće mesto pripalo Karate klubu Uljma.
Takmičari Sirmijuma su osvojili ukupno 68 medalja i to 34 zlatne, 21 srebrnu i 13 bronzanih medalja. Za najuspešnijeg takmičara u muškoj konkurenciji proglašen je Aleksandar Sikin sa osvojenih šest zlatnih medalja, dok je drugo mesto pripalo Vuku Petroviću koji je osvojio pet zlatnih i jednu srebrnu medalju.

U ženskoj konkurenciji, dve takmičarke Sirmijuma su podelile treće mesto u generalnom plasmanu i to: Kalina Maksimović i Andrea Aničić koje su osvojile po pet zlatnih medalja.
Zlatne medalje osvojili su i Tea Stanojeivć, Đurđina Ilić, Boško Ćirić, Nemanja Žunić, Mihajlo Tomić, Mlade Marković, Una Maksimović, Tamara Nikolovski, Nikola Milinković, Đorđe Kopčić, Lena Teodosić, Vladimir Pavlešin, Emilija Cvetenić i Milica Krstić.
Srebrne medalje osvojili su: Luka Petrović, Bogdan Milićević, Luka Jokić, Jelena Tomić, Aleksa Milićević, Uroš Milinkoviš, Uroš Babić, Lara Foro, Srđan Ilić, Stefan Tomić, Tijana ivković i Tijana Sretenović.
Bronzane medalje useli su: Maša Krivošija, Bojana Sretenović, Ema Petrović i Vukašin Krivošija.


Postignuti rezultti su najbolja promocija kluba koji ove godine slavi 45 godina postojanja karate sporta u Mitrovici.
Naredno takmičenje je u Sremskoj Mitrovici prvog decembra kada će se održati Kup Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *