NAJBOLJI AMATERI IZ VOJVODINE IZLAGALI U MITROVAČKOJ GALERIJI

Kultura

U nedelju 24. novembra u Galeriji „ Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici, otvorena je izložba 20. smotre likovnih umetnika amatera Vojvodine, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“. Izloženo je preko sto radova iz šest zonskih centara cele Vojvodine.

U ime suorganizatora, Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, slikarima se obratio sekretar Savo Mučibabić, koji je najavio predsednika selektorske komisije Danijela Babića, koji je saopštio rezultate žiriranja. Selektorska komisija u sastavu: Jelena Sekulić- Voljanek, diplomirani slikar, Marija Vuruna, istoričar umetnosti i Danijel Babić, diplomirani slikar, doneli su sledeću odluku:

Pohvale su dobili: Atila Šari iz Novog Bečeja, Svetlana Petrov Rackov iz Kikinde, Milan Momčilović iz Sombora, Dragoljub Trindić iz Karlovčića, Mira Kosanović iz Inđije, Borko Golić iz Čalme, Branislav Jovičić iz Nove Pazove, Rudolf Rudi Cetinić iz Novih Banovaca, Dragomir Aleksić iz Stare Pazove, Jelica Cica Savičić iz Kladova, Grozdana Milenković iz Novog Sada, Margit Tot iz Bačke Topole, Milica Tešić iz Bačke Topole, Rozalija Ilić iz Subotice, Josipa Križanović iz Subotice.

Specijalne nagrade su dobili: Nada Ćurčija iz Zrenjanina, Slavica Milošević Milanov, Snežana Davidović iz Kule, Hana Mračina iz Sombora, Saša Lovrenov iz Sombora, Stanija Vuković iz Kule, Timon Tomi Tamaš iz Kule, Jasna Arbanas iz Sremske Mitrovice, Olivera Krstić iz Sremske Mitrovice, Miloš Svilokos iz Sremske Mitrovice, Neda Fabri iz Sremske Mitrovice, Dragan Đorđević iz Novih Banovaca, Milosav Pavlović iz Vrbasa, Julija Đokić iz Vrbasa, Katarina Mandić iz Subotice

I nagrada: Vera Đurković iz Laćarka, Janko Paroškaj iz Rumenke, II nagrada: Duško Stefanović iz Šuljama, Stojan Božić iz Petrovog Sela, III nagrada: Mira Damjan iz Zrenjanina, Ljiljana Kuzmanović iz Novog Sada, Ivana Dulić iz Subotice.

U umetničkom delu Programa učestvovali su: Todora Stojinović, Ivana Munđa i Vuk Muškinja. Program je vodila Dajana Savićević.
Izložba je otvorena do petka, 29. novembra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *