MEDALJE ZA MALCE GENIJALCE

Gradske vesti

Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, upriličen je svečani  prijem učenika edukativnog centra „Malac genijalac“, koji su proteklog vikenda na regionalnom takmičenju u Kovinu postigli izuzetne rezultate. Zorica Elor, idejni tvorac i učiteljica centra „Malac genijalac“, se osvrnula na prethodno, ali i najavila međunarodno takmičenje koje će se održati sledeće godine u Beogradu.

Dve zlatne medalje osvojila je Jovana Simić koja je bila najbolja kako u mentalnom, tako i u pismenom delu takmičenja, ona je za 20 minuta bez greške uradila 120 zadataka. Dimitrije Skakun osvojio je drugo mesto u pisanom delu, a u usmenom delu treće. Bosiljka Marković osvojila je bronzanu medalju u pismenom delu, a Uroš Banovački osvojio je takođe bronzu u mentalnom delu takmičenja.

-Mnogo su važni rezultati koji se postižu preko sveobuhvatnog razvoja kognitivnih sposobnosti deteta, kao što su: pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje… Edukativni centar „Malac genijalac” dobio i je pehar kao škola sa najvećim procentom tačnih zadataka – 94 odsto – napominje Elor.

Finansirajući kompletan program obuke edukativnog centra „Malac genijalac“, Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport je podržala radove škole, a  kako kažu nadležni, zbog postignutih rezultata će  nastaviti da pružaju podršku i u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *