NEDIMOVIĆ: U SRBIJI NEMA KO DA MUZE KRAVE

Gradske vesti

Proizvođači mleka okupili su se proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici, kako bi razmenili iskustva i razmotrili položaj proizvođača mleka iz Srbije ali i susednih zemalja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Priliku da razgovara sa okupljenim mlekarima imao je ministar poloporivrede Branislav Nedimović, koji je između ostalog naglasio da je Srbija uspela da zaustavi trend smanjenja broja grla ali i da je bez obzira na sve podsticaje, u Srbiji najveći problem taj što nema ko da muze krave.

Govoreći o kontroli kvaliteta mleka, ministar Nedimović je rekao da u Srbiji trenutno radi kompletan monitoring mleka i najavio da će se kvalitetom mleka bavitii isključivo laboratorije.

Ministar Nedimović se osvrnuo i na cene mleka i pojasnio zbog čega se dešava da cena mleka u brdsko planinskim predelima bude viša nego cena mleka u Vojvodini.

Mlekarski sektor Srbije država trenutno pomaže sa 600 evra po jednom grlu, na godišnjem nivou a iz resornog ministarstva najavljuju i dodatne podsticaje za ovu vrstu proizvodnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *