SJAJAN VIKEND ZA ATLETSKI KLUB „SREM“

Sport

Sjajan vikend je iza atletičara AK “Srem”. Najpre su u subotu učestvovali na Zimskom noćnom polumartonu u Beogradu i osvetlali obraz Sremskoj Mitrovici. Aleksandra Kostadinović je u trci na 21,1 kilometar osvojila drugo mesto sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 1:26:55 a koji je bolji od starog za više od dve minute. Činjenica da je tokom trke pojačavala tempo i da je završila relativno sveža govori da ima još prostora za napredak.

Dejan Antunović je, može se reći, iznenađenje ove trke jer se domogao postolja i bronzane medalje u za njega drugoj polumaratonskoj trci u životu. Ni rezultat nije za potceniti, on od ove trke iznosi 1:14:55. Trčao je sa mnogo iskusnijim takmičarima i ova bronza ima zlatan sjaj.

Lana Gavrilović, triatlonka iz TK „Sava“ ali i pridružena članica AK “Srem“, trenira sa svojim ocem Aleksandrom, i sa svojih 16 godina u trci na sedam km osvojila je treću poziciju iza prekaljenih trkačica. Njen rezultat je 27:28 što za nekog ko se bavi triatlonom vrlo dobro vreme.

Potom je u nedelju, takođe u Beogradu održan “Beli kros”, manifestacija sa tradicijom i ugledom na kojem se pojave najbolji trkači Srbije i regiona. Aleksandra Kostadinović je i tu trčala odlično i pobedila u trci vojske i policije na 1000 m. Katarina Škorić je, iako mlađa od ostalih, takođe došla do zlata u trci atletskih škola na 1000 m, dok je Iva Bežanović bila među prvih deset koje su u toj kategoriji prošle kroz cilj.

Andrej Joksimović je u trci mlađih juniora na 4000 m, što je njemu ipak nova i dugačka distance, bio četvrtoplasirani dok je Marina Ljubišić kod mlađih juniorki na 3000 m bila šesta.

U nedelju je u Istanbulu za juniorsku reprezentaciju Srbije na Balkanijadi nastupio Mirko Mauna u trci na 3000 m i osvojio četvrtu poziciju. U jakoj konkurenciji, trci koja nije njegova specijalnost, pokušao je da se dočepa medalje ali trka se nije razvijala onako kako je planirano, Mirko je izgubio priključak nakon 1 km i onda nije uspeo da se umeša u borbu za medalju.

-Nisam mogao biti treći a vrlo lako sam istrčao za četvrto mesto. Nedostaje mi brzina za ovu deonicu, šteta što nema trke na 5000 m – izjavio je Mauna i najavio da će se još jače spremati za letnju sezonu nakon ove dvoranske balkanske avanture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *