BURNI MART U GALERIJI

Gradske vesti

Mesec mart u Galeriji „Lazar Vozarević“ biće u znaku ekskluziva. Već u ponedeljak, 2. marta biće otvorena izložba slika naivaca iz Galerijie naive u Kovačici. Ova izložba do sada nikada nije napuštala Kovačicu, a Karavan naive će pored Mitrovčana moći da pogleda još samo publika u Banja Luci i Beogradu. Otvaranje je zakazano za 18 časova.

Dva dana kasnije, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture Srem i Galerije „Lazar Vozarević“ svoju knjigu „Planeta, dvorište“ će u mitrovačkoj galeriji promovisati Olivera Savić Balašević. Promocija počinje u 19 časova.

U sredu, 12.marta po prvi put kompletan fond slika Lazara Vozarevića koji se nalazi u mitrovačkojgaleriji će biti izložen van matične ustanove. Izložba dela Lazara Vozarevića biće predstavljena beogradskoj publici u Muzeju Zepter.

I na kraju, 16. marta u mitrovačkoj Galeriji biće otvorena izložba Decembarske grupe, stalna postavka Muzeja Zepter. Jedan od članova Decembarske grupe bio je i Lazar Vozarević, te će ova izložba otkriti mitrovačkoj publici još jednu kockicu  iz života i rada Vozarevića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *