UKUPNO 57 ZARAŽENIH KORONAVIRUSA

Gradske vesti

U Republici Srbiji je do 18 časova 16. marta registrovano ukupno 57 potvrđenih slučajeva COVID 19. Do 18 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 316 osoba koje su ispunjavala kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 16. marta testirani su uzorci 15 osoba od kojih su dva pozitivna i 13 negativnih na novi koronavirus.

Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju vanrednog stanja, danas je u Pokrajinskoj vladi održana sednica Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine, na čijem je čelu predsednik Igor Mirović.

„Doneli smo danas odgovarajuće naredbe i mere koje će se sprovoditi na teritoriji AP Vojvodine, posebno u delu rada ustanova za koje je nadležna Pokrajinska vlada. Radićemo u koordinaciji sa Vladom Srbije i štabovima za vanredne situacije lokalnih samouprava“, izjavio je predsednik Mirović nakon sednice.

On je najavio da će biti otvorene dodatne telefonske linije na Institutu za javno zdravlje Vojvodine, kao i fejsbuk stranica za sva pitanja u vezi sa virusom korona.

U narednim danima, kako je kazao predsednik, pored postojećih biće zaposleno najmanje deset sanitarnih inspektora koji će raditi na terenu.

U okviru Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine formiran je Krizni štab, koji će raditi na obezbeđivanju nesmetanog snabdevanja zdravstvenih i socijalnih ustanova u sistemu nadležnosti AP Vojvodine.

Kako je navedeno, na današnjoj sednici najveća pažnja bila je posvećena zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima.

„Pokrajinska vlada otvoriće poseban račun za donacije koje će biti namenjene zdravstvenim radnicima, koji su pokazali visoku odgovornost, profesionalnost i stručnost. Vojvodina raspolaže sa dovoljno ljudi i sa dovoljno medicinske opreme“, istakao je Mirović.

Od danas u AP Vojvodini ne rade predškolske ustanove, škole, fakulteti i kulturne ustanove. Dosledno smo sproveli meru zabrane poseta socijalnim ustanovama, i ovim putem apelujem na građane da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije i nadležnih službi, naglasio je Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *