RADOVI U POLJU SE NESMETANO MOGU OBAVLJATI, ALI BEZ VEĆIH OKUPLJANJA

Gradske vesti

Goriva i pesticida ima dovoljno za poljoprivredne radove koji se i u ovim uslovima vanrednog stanja odvijaju uobičajenom dinamikom, kažu u resornoj Gradskoj upravi. Svima koji su neophodni na svojim radnim mestima biće omogućeno se nesmetano rade, poručili nadležni.

Vladimir Nastović načelnik Gradske uprave za poljoprivredu i zaštitu životne sredine rekao je da su u jeku radovi u polju i  da je svim poljoprivrednicima omogućeno da rade.

-Poljoprivreda ne sme da stane, naši poljoprivredni proizvođači mogu napolje isključivo da obavljaju delatnost za koju se nalaze tamo i zabranjena su sva okupljanja. Što se tiče sela ispod 5.000 stanovnika, u njima poljoprivrednici do 70 godina mogu normalno da se kreću – rekao je načelnik Nastović.

Milić Milan iz Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica kaže da se i tokom vanrednih mera svi radovi na poljima odvijaju nesmetano i da je snadbevenost preparatima koji se koriste u ovim sezonskim radovima dobra.

-Sredstava za zaštitu bilja ima u poljoprivrednim apotekama dovoljno za proizvođače tako da mogu da rade na usevima i na poljima. Goriva na benzinskim pumpama ima, tako da poljoprivrednici ne treba uopšte da brinu oko potrepština. Što se tiče subvencija pregledaju se malo usporenim režimom ali treba samo strpljenja, u kontaktu smo sa Upravom za agrarna plaćanja i sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, tako da će svi zahtevi za subvencije biti pregledani. Isplate za subvencije po hektaru će biti po dokumentaciji koju su predali do sad, ove godine, ko nije, izvući će se iz baze podataka 2019. godine i tako će biti sredstva isplaćena. Što se tiče predaje dokumentacija za subvencije za tov svinja, junadi, jagnjadi poljoprivrednici ne treba da se brinu jer je do 31. jula 2020. godine rok za predaju, tako da ima još vremena, treba samo strpljenja, ne treba da se unosi nikakva panika već samo da se ponašamo odgovorno – kaže Milić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *