NA KLINICI ZA INFEKTIVNE BOLESTI KCV OD KORONA-VIRUSA SE LEČI SEDAM PACIJENATA

Zdravlje

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izrazio je danas, u ime Pokrajinske vlade, saučešće porodici 59-ogodišnjeg pacijenta iz Kikinde koji je, od infekcije korona virusom, preminuo na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV).

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Pokrajinske vlade, Gojković je rekao da je, tokom prethodne noći, na Kliniku za infektivne bolesti KCV primljen i jedan strani državljanin koji je u stabilnom opštem stanju.

„Pored njega, na toj klinici se trenutno nalazi još šest pacijenata od kojih su dva u teškom opštem stanju i nalaze se na respiratorima, dok je opšte stanje preostala četiri pacijenta zadovoljavajuće“, dodao je on.

Prema Gojkovićevima rečima, na teritoriji AP Vojvodine se prati i više stotina kontakata, postoje razrađeni scenariji za sve situacije, a sve zdravstvene ustanove opremljene su potrebnom medicinskom opremom.

„Od početka epidemije, mi se rukovodimo isključivo strukom. Republika Srbija ima jako dobru epidemilošku službu i mi sprovodimo njihove savete i preporuke. Ovo je prva faza epidemije i cilj nam je da je razvučemo, kako bismo imali što manje problema u zdravstvenim ustanovama i sačuvali naš zdravstveni sistem jer je to presudno“, dodao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

On je podsetio da danas u Srbiju stiže medicinska opremaiz iz Narodne Republike Kine koja će biti distribuirana zdravstvenim i drugim ustanovama kojima je neophodna , uključujući i ustanove na teritoriji Vojvodine.

„Mi slušamo i iskustva iz Kine i apelujemo na sve da odgovornim ponašanjem doprinesu da nam se ne dogodi scenario kakav se desio u drugim zemljama, da ostanu kod kuće i da strikno poštuju sve preporuke Vlade Republike Srbije“, naglasio sekretar Gojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *