POMOĆ I PODRŠKA KIKINDI

Gradske vesti

Štab za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice uputio je pomoć Štabu u Kikindi u vidu sredstava za higijenu. Pomoć koju je Kikinđanima uputio Gradski štab za vanredne situacije Sremske Mitrovice sadrži medicinska, higijenska i sanitarna sredstva.

Petar Samardžić, koordinator gradskog kol-centra rekao je da je ova pomoć znak solidarnosti sa jednim od najugroženijih mesta kad je reč o epidemiji.

-Kikinda je jedan od gradova koji su najugroženiji i jedno od najvećih žarišta širenja epidemije na teritoriji Srbije. Isto tako i prvi smrtni slučaj, prvo lice koje je preminulo usled virusa korona jeste upravo iz Kikinde. Grad Sremska Mitrovica obezbedio je donaciju u vidu sredstava kao što su dezinfekciona sredstva, odnosno rastvor natrijum-hipohlorita koji se koristi za dezinfekciju prostorija, za dezinfekciju radnih površina, sanitarnih čvorova. Takođe tu su: tečnost za dezinfekciju ruku na bazi tečnog kiseonika, obezbeđena je varikina, toalet papir, zaštitne maske, rukavice i ostala oprema. Ovo je znak solidarnosti našeg grada, isto tako pozivam i sve ostale sugrađane da budu maksimalno solidarni i prilagodljivi vanrednoj situaciji – rekao je Samardžić.

Apelovao je i na ostale lokalne samouprave, na ostale štabove za vanredne situacije da budu solidarni, da pruže pomoć ovim i ostalim gradovima koji su žarišta širenja epidemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *