VUČIĆ: BOLNICE DOBIJAJU TRANSPORTNE RESPIRATORE

Zdravlje

Sve opšte bolnice u Srbiji dobiće transportne respiratore, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obišao magacinski prostor Milšped Group u Staroj Pazovi, ustupljen za čuvanje medicinske opreme namenjene za snabdevanje zdravstvenih ustanova. Magacin je pun naslaganih paketa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema – hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri..

“Želeo sam da se uverite koliki su gabariti ove robe i zašto su potrebni toliki avioni Er Srbije. Zato sam posebno ponosan na Er Srbija. Kao što vidite, imamo mnogo toga što nismo još podelili. Rukavice, maske, skafanderi, respiratori i sve neophodno za borbu protiv COVID-19 se nalazi ovde. Svakoga dana se puni ovaj prostor”, naveo je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić poriučio je danas da će sledeće dve do tri nedelje sa epidemijom korona virusa biti ključne i da će odrediti našu sudbinu.

Vučić je za televiziju Prva rekao da zvanične brojke pokazuju da je nešto više od 90 pacijenata sa COVID-19 na respiratorima, ali da ih je de fakto 200, jer doktori koriste te mašine i za one pacijente koji nisu intubirani.

Predsednik Vučić dodao je da građani treba da se spreme za to da za Uskrs neće biti porodičnih okupljanja. On je, u izjavi TV Prva, rekao da je nešto slično poručila nemačka kancelarka Angela Merkel svojim građanima.
Potvrdio je i da će sutra posetiti Novi Pazar, koji postaje novo žarište COVID – 19, možda i Ćupriju, te da mu je plan da obiđe žarišna mesta da bi razgovarao sa lokalnom samoupravom, i pre svega sa tamošnjim lekarima, kako da im se dodatno pomogne.

Rrespirator je pre ove pandemije koštao oko 26.000 evra, a danas ne može da se kupi sa sigurnošću ni za 300.000 evra, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić ilustrujući kakva “tuča” na svetskom tržištu vlada za opremom, ali je dodao da je u Srbiju, od izbijanja krize, dopremljeno ukupno 573 respiratora. Vučić je objasnio da toliki broj nije nabavljen u prethodne tri ili četiri decenije.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da će struka doneti odluku da li će i u kom trenutku bi bio uveden dvadesetčetvoročasovni policijski čas kako bi se suzbilo širenje korona virusa, a da njemu neće biti problem da to podrži.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *