POČEO PRIJEM ZAHTEVA ZA POVOLJNE KREDITE FONDA ZA RAZVOJ

Gradske vesti

Fond za razvoj Republike Srbije počeo je da prima zahteve privrednika koji konkurišu za povoljne kredite u okviru Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19.

Za ove namene izdvojeno je oko 200 miliona evra, a zahtevi se podnose elektronski na adresu prijemzahteva_covid19@fondzarazvoj.rs

Osnovni ciljevi Programa su da se u uslovima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa COVID–19 obezbedi podrška privrednim subjektima za nabavku obrtnih sredstava, kao i za održavanje tekuće likvidnosti radi redovnog izmirivanja obaveza prema poslovnim partnerima, zaposlenima i državi.

Pravo na korišćenje sredstava imaju preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost.

Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva privrede usvojila je ovaj Program, koji je otvoren sve dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 10. decembra 2020. godine.

Na sajtu Fonda za razvoj Srbije nalaze se detaljne informacije o Programu, uslovi konkursa i neophodna dokumentacija za prijavu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *