VEZE OPOZICIJE I KRIMINALA: Nećemo jako, da Đilas ne plače

Politika

Naša namera nije da rasplačemo Dragana Đilasa, niti da ponovo izazovemo “Sad, može” akciju snimanja njegovog nervnog rastrojstva i emotivnog raspada. Samo želimo javnost da podsetimo na nekoliko bitnih činjenica.

Đilasov šurak uhapšen sa 2.4 kg kokaina…

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u septembru 2016. godine, na Brankovom mostu, uhapsila je brata nevenčane supruge Dragana Đilasa, Milana Dabovića, sa 2.4 kilograma kokaina. 

U trenutku hapšenja, Đilasov šurak je vozio automobil sa “falš” tablicama, a oko vrata je imao torbicu Olimpijskog komiteta. Milan Dabović je 2017. osuđen na zatvorsku kaznu od šest godina zbog nošenja kokaina. 

Đilasov saradnik uhapšen sa 66 kg droge…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pre nekoliko dana, uhapsili su Milutina Bakića (56) iz Kuršumlije sa gotovo 66 kilograma droge. Ovaj narko diler, koji je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa, jedan je od bliskih saradnika Dragana Đilasa.

Marinika Tepić i Novak Filipović…

Novak Filipović, prijatelj potpredsednice stranke Slobode i pravde Marinike Tepić, inače vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu, uhapšen je kao deo kriminalne grupe koja je trgovala drogom. kod četvoročlane grupe u kojoj je bio i Filipović, prilikom hapšenja pronađeno je 1.4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada pušcane municije.

Filipović je bio u medijskoj žiži i 2017. godine, kada je utvrđeno da njegov fitnes klub, odnosno teretana, u suštini ne postoji, iako je dobijao novac iz budžeta, i to za vreme mandata Marinike Tepić, koja je obavljala funkciju Pokrajinske sekretarke za sport i omladinu. Finansirala ga je tri godine.

Obradović i kum Tocilo…

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“, reagujući na napade Boška Obradovića na policiju, obelodanilo je operativna saznanja da je lider pokreta Dveri kum Mladena Novakovića (37) zvanog Tocilo, koji je uhapšen kada je kod njegove narko grupe zaplenjeno 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina.

Kriminalnu karijeru Novaković je započeo 2008, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to tek pošto je jedna njegova žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala da se ubije jer više nije mogla da plaća zelenašku kamatu.

Pajtić, DS i Lazin…

Branislav Lazin, jedan od organizatora skupova Saveza za Srbiju i protesta protiv vlasti u Vršcu, osuđen je na tri godine zatvora zbog izvršenja krivično dela neovlašćena proizvodnja stavljanje u promet opojnih droga. 

Policija je prilikom pretresa kuće Branislava Lazina pronašla 490 stabljika marihuane, težine oko osam i po kilograma i tri kilograma i 670 grama suve marihuane. Reč je o nekadašnjem vlasniku Televizije Panovizija, koju je šakom i kapom finansirao DS iz kase AP Vojvodine.

Jeremić i Radojčić…

Aleksandar Radojičić, potpredsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića u Lajkovcu, uhapšen je zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga! Poznat pod nadimkom Skojevac, Radojičić je uhapšen 28.12.2019. godine u Lajkovcu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Radojičić je neposredno pre hapšenja, u Lazarevcu prodao 2 paketića belog praha, najverovatnije kokain, svojoj dugogodišnjoj kriminogenoj vezi i konzumentu narkotičkih sredstava, koji je takođe uhapšen i koji je priznao da je kupovao drogu od Jeremićevog potpredsednika.

Inače, Udruženje Sveti Sava iz Lazarevca, koji objavljuju imena narko dilera, objavilo i njegovo ime, tako da Jeremić ne može da slaže da nije znao o kome se radi, koga je postavio za potpredsednika i ko ga je dočekivao prilikom svake njegove posete Lajkovcu.

Obradović, Adžemović i Simić…

Boško Obradović, decembra prošle godine, sastao se u jednom restoranu u centru Beograda sa kontroverznim biznismenom Srđanom Adžemovićem Adžemom i molio ga za podršku “žestokih momaka” u novim napadima na državne institucije. 

Sastanku Obradovića i Adžemovića prisustvovao je i nekadašnji načelnik Uprave saobraćajne policije general Dragiša Simić, koji je smenjen sa ove funkcije 2014. godine. Za Simića mediji pišu da je bio deo grupe jednog od najozloglašenijih balkanskih bosova u vreme dok je službovao na jugu Srbije. Inače, Simić je optužen da je, dok je bio načelnik, mimo zakona postupio u 400 slučajeva.

Jeremić, Ho i “brat” Lozoia…

Vuk Jeremić je pod lupom od kada je u SAD u korupcionaškom skandalu vrednom skoro tri miliona dolara uhapšen njegov prijatelj i bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga Patrik Ho, kojem preti 30 godina robije.

Ho je kao generalni sekretar China Energy Fund Committee – CEFC finansirao Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), na čijem čelu je Jeremić, kao i njegovu firmu “Vuk Jeremić PR agencija za konsalting”.

Vuk Jeremić blisko je povezan i sa Meksikancem Emiliom Lozoiom, nekadašnjim izvršnim direktorom državne meksičke naftne kompanije “Pemex”, upletenim u “energetsku aferu” tešku 10 miliona dolara. Lozoia, koji se suočava s optužbama za poresku prevaru i primanje mita, uhapšen je u sredu na jugu Španije. 

Jeremić je, kako saznajemo, pod sumnjivim okolnostima od četiri firme povezane s Lozojom, koga meksička javnost naziva „El Čapo za pranje para“, dobio 133.138 dolara. Jeremić i Lozoja znaju se iz studentskih dana na Harvardu i nazivaju se “braćom”.

Sergej i Sergej…

O povezanosti kriminalaca, tržišta droge, alkohola, svih drugih poroka i Sergeja Trifunovića nije potrebno pisati, treba samo pratiti njegovo svakodnevno ponašanje.

izvor: eVrsac.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *