MIROVIĆ: GRAĐANI VOJVODINE BILI SU DISCIPLINOVANI I ODGOVORNI

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zahvalio je danas svim građanima AP Vojvodine na disciplini i odgovornosti što je, kako je rekao, dovelo do veoma dobrog rezultata u borbi protiv virusa kovid 19.

„Zahvaljujući ponašanju građana i poštovanju mera koje je donela Vlada Republike Srbije i radu svih zdravstvenih radnika, KCV, Instituta za javno zdravlje Vojvodine i svih drugih regionalnih bolnica, Vojvodina je u ovoj epidemiološkoj krizi napravila veliki rezultat“, izjavio je danas predsednik Mirović uoči zasedanja Skupštine Vojvodine.

Do sada je testirano više od 17.000 osoba, od kojih je 787 bilo pozitivno. Kada uporedite ove podatke sa podacima drugih pokrajina i regija koje imaju oko dva miliona stanovnika, videćete naše rezultate, naglasio je Mirović.

Prema njegovim rečima, i sistem socijalne zaštite u APV pokazao je veliku odgovornost i profesionalizam kako bi se sačuvali oni koji su bili najugroženiji u ovoj pandemiji.

Predsednik Mirović istakao je da je u protekla dva meseca pala privredna aktivnost i da je bilo neophodno korigovati pokrajinski budžet. On će biti umanjen za 4,2 milijarde dinara odnosno 5,4 procenta.

Važno je istaći da će investicije koje smo započeli biti nastavljene, sem četiri projekta za koja nije do početka maja ni započeta procedura. Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu. To su četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe, dodao je predsednik Mirović i istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

Najviše su umanjenja sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1,217 miliona dinara. Oni koji najviše troše pretrpeće i korekcije.

Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *