PRIJAVA ZA UPIS U MUZIČKU ŠKOLU SE VRŠI ELEKTRONSKI

Obrazovanje

U skladu sa aktuelnom situacijom i merama propisanim od strane Vlade Republike Srbije, uprava Muzičke škole „Petar Krančević“ obaveštava učenike i roditelje da će se prijave za upis učenika u 1. razred osnovne muzičke škole, školske 2020/2021. godine, primati elektronskim putem.
Prijavu možete preuzeti sa sledećeg sajta: http://mskrancevic.edu.rs/wp-content/uploads/2020/02/Prijava-za-proveru-muzi%C4%8Dkih-sposobnosti-za-upis-u-osnovnu-muzi%C4%8Dku-%C5%A1kolu.pdf

Popunjene prijave kandidata slati na mejl škole krancevic022@mts.rs.

U skladu sa odredbama Pravilnika o nastavnom planu i programu osnovnog muzičkog obrazovanja i vaspitanja u prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od šest godina upisuju se sledeći odseci: HARMONIKA – 10 učenika, FLAUTA – 16 učenika, VIOLINA – 20 učenika, VIOLA – 2 učenika, VIOLONČELO – 5 učenika, TAMBURA E prim i TAMBURA A basprim – 8 učenika, KLARINET – 10 učenika, SAKSOFON – 6 učenika, TRUBA – 7 učenika; GITARA – 5 učenika; KLAVIR – 20 učenika (može da se upiše učenik mlađi od devet godina), UDARALjKE – 4 učenika (može da se upiše učenik mlađi od petnaest godina).

U prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od četiri godinr upisuju se sledeći odseci: SOLO PEVANjE (stariji od trinaest godina ženski glasovi, a muški stariji od šesnaest godina) – 6 učenika. U prvi razred za instrumente
KONTRABAS – 4 učenika.

U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i učenik stariji nego što je propisano stavom 1. ovog člana, ukoliko na prijemnom ispitu ispolji izuzetne muzičke sposobnosti. U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i dete predškolskog uzrasta, ukoliko na prijemnom ispitu ispolji izuzetne muzičke sposobnosti.

Način polaganja i termini prijemnog ispita (provera muzičkih sposobnosti) biće naknadno objavljeni na sajtu http://mskrancevic.edu.rs/ i fejsbuk stranici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *