NA ŠESTU GODIŠNJICU OD POPLAVA OTVORENO ŠETALIŠTE „SLAVKO DUBLJEVIĆ“

Gradske vesti

Na današnji dan navršilo se tačno šest godina od kako je Sremska Mitrovica bila izložena nezapamćenoj opasnosti od poplava. Na današnji dan pre tačno šest godina, Sava je pretila da se izlije iz svog korita, ali se to ipak nije desilo. Tog 17. maja 2014. godine nivo reke Save kod Sremske Mitrovice dostigao je neverovatnih i do tada nezapamćenih 863 centimetara.

Sećajući se tog dana i odajući priznanje svim građanima na uspešnoj odbrani od nabujale reke Save, danas se na Savskom keju ponovo okupio Štab za vanredne situacije. Članovi Štaba za vanredne situacije iz 2014. godine simbolično su se prošetali obalom Save do pešačkog mosta.

– Mi ćemo u narednih godinu, godinu i po dana uraditi odbrambene panele i sa mačvanske strane, tako da će Sremska Mitrovica biti potpuno bezbedna od voda koje su i po metar, metar i po veće nego što su ikad istorijske vode bile. To je najmanje što možemo da uradimo za ovaj grad, a isto tako najmanje što možemo da uradimo za pokojnog Slavka Dubljevića koji je dušu svoju dao za ovaj grad, i za ovaj kej, a to je da nazovemo ovo šetalište po njemu – izjavio je ministar Branislav Nedimović, koji je te 2014.godine vodio Sremsku Mitrovicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *