CENTAR ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU PRIMA 1.060 POLAZNIKA

Gradske vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio, Ministarstvo nastavlja sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Za potrebe Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, konkurs je raspisan za:

-15 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Sremska Mitrovica, Inđija, Stara Pazova, Irig, Pećinci, Šid i Ruma – teritorija Policijskeuprave u Sremskoj Mitrovici;

-12 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Ruma – teritorija Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici;

-40 polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe stanica granične policije Sremska Rača, Batrovci i Šid – teritorija Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs. Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko- policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *