INVESTICIJE TOPLIFIKACIJE IZ SOPSTVENOG BUDŽETA PREDUZEĆA

Gradske vesti

Javno komunalno preduzeće „Toplifikacije“ iz Sremske Mitrovice uspešno je završilo grejnu sezonu i već su počeli remonti i pripreme za narednu. Grejna sezona je trajala 193 dana, a kako je za Gradsku M televiziju rekao Slavko Sladojević, direktor mitrovačke Toplifikacije, većih problema tokom ove grejne sezone nije bilo. 

-Iako je predviđeno da grejna sezona traje do 15. aprila, mi smo zbog loših vremenskih prilika grejnu sezonu produžili do 22. aprila. Po završetku grejne sezone mi smo u obavezi da ostanemo u stanju pripravnosti do 3. maja. Nakon toga krećemo sa remontima, ali smo ove sezone, zbog vanrednog stanja, morali da sačekamo desetak dana. Ta prva faza remonta podrazumeva otklanjanje svih kvarova koje smo primetili tokom grejne sezone, a to se uglavnom odnosi na lokalne kotlarnice. Za sada smo uspeli da rešimo i otklonimo sve kvarove, očistili smo sve odžake, zamenili sve što je trebalo i može se reći da smo već spremni za novu grejnu sezonu – izjavio je Sladojević.

Prvi faza remonta toplovodne mreže traje do 15. juna, nakon čega radnici odlaze na kolektivni godišnji odmor, sa kojeg se vraćaju u septembru, kada će početi druga faza remonta. 

-Od septembra, kada se naši radnici vrate sa kolektivnog godišnjeg odmora ulazimo u drugu fazu remonta. Takođe, za ovu godinu planirane su dve velike investicije. Prva je na građevinskoj deponiji, gde se u blizini grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, a druga je zamena toplovoda kod škole “Jovan Popović”, kako bi se nova škola priključila na toplovod – rekao je Sladojević.

Kako je za Gradsku M televiziju potvrdio direktor Toplifikacije, vrednost radova na zameni magistralnog toplovoda na građevinskoj deponiji iznosi oko 30 miliona dinara a ove, kao i radove na zameni toplovodne mreže kod Osnovne škole “Jovan Popović” finansiraće JKP “Toplifikacija” iz sopstvenog budžeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *