IZ MINISTARSTVA KULTURE SREDSTVA ZAVODU ZA ZAŠTITU SPOMENIKA KULTURE

Gradske vesti

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je Zavodu za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica novčana sredstva za realizaciju tri važna projekta.

Fasada nekadašnja Srpske narodne osnovne škole, sadašnje Galerije „Lazar Vozarević“, nakon višedecenijskog propadanja uskoro će dobiti novi izgled. Za ovu sanaciju Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je 9,5 miliona dinara, dok je Grad Sremska Mitrovica za ovu namenu takođe izdvojio novčana sredstva.

Za izradu projektne dokumentacije za natkrivanje arheološkog lokaliteta Zidine ili Širingrad u Mačvanskoj Mitrovici resorno Ministarstvo opredelilo je sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara, a novac je obezbeđen i za konzervaciju i restauraciju mozaika sa lokaliteta Carska palata.

Radovi na sanaciji fasade Galerije počeće do kraja ove godine, dok će, kako je najavljeno iz mitrovačkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, realizacija projekta koji podrazumeva natkrivanje arheološkog lokaliteta u Mačvanskoj Mitrovici sačekati narednu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *