POKRAJINSKA VLADA OBEZBEDILA NOVE ZAŠTITNE UNIFORME DOBROVOLJNIM VATROGASNIM DRUŠTVIMA U VOJVODINI

Uncategorized

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas uniforme koje obezbeđuju adekvatnu zaštitu vatrogasaca pri intervencijama na otvorenom dobrovoljnim vatrogasnim društvima sa teritorije AP Vojvodine.

„Od donošenja Zakona o dobrovoljnom vatrogastvu, Pokrajinska vlada je prva u Srbiji pristupila unapređenju rada dobrovoljnih vatrogasnih društava. Na ovaj način pokrećemo višegodišnji projekat opremanja svih vatrogasnih društava u Vojvodini, jer želimo da im olakšamo rad, obezbedimo bolju opremljenost prilikom intervencija i veću bezbednost na radu“, izjavio je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović rekao je da je oblast dobrovoljnog vatrogastva izuzetno značajna, ali da nije bila u sistemu od 1992. godine i da nije imala značajniju podršku.

Zaštitnu opremu, kako je rekao, dobilo je 86 dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Vojvodine, za šta je Pokrajinska vlada opredelila 40 miliona dinara.

„Cilj ovog konkursa je podizanje nivoa opremljenosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i svesti građana o značaju njihovih aktivnosti“, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

U ime svih vatrogasaca, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Siniša Šavija zahvalio je Pokrajinskoj vladi na podršci posle skoro tri decenije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *