SAOPŠTENJE ZA JAVNOST RUSKE STRANKE

IZBORI 2020.

Ruska stranka je na proteklim lokalnim izborima zabeležila odličan rezultat, osvajanjem mandata u velikom broju opština širom Srbije. Uspeh postignut predanim timskim radom tokom protekle četiri godine, pa se ovim putem zahvaljujem, u svoje lično i u ime stranke, svima koji su angažmanom doprineli rezultatu. 

U Šapcu su izbori sprovedeni u fer i korektnim uslovima, bez pritisaka na glasače a uz prisustvo velikog broja stranih posmatrača, što celokupnom procesu daje apsolutni legitimitet. Tokom izbornog dana naši posmatrači, a članovi biračkih odbora, nisu uočili ni jedan prestup, odnosno nepravilnosti u izbornom procesu.

Način na koji se trenutni gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, bori da zadrži vlast ne možemo podržati. Ne možemo jer bi time pogazili izbornu volju i želju koju su Šapčani tog dana iskazali. Članovi GIK-a, na koje je vršen pritisak, danas neće prisustvovati radu Komisije, niti će joj u buduće davati legitimitet za odluke koje su u suprotnosti sa voljom Šapčana.

Cilj postojanja i rada Ruske stranke je jačanje saradnje sa ruskim prijateljima, što aktuelno rukovodstvo Republike Srbije provodi na najvišem nivou. Smatramo da će naše aktivno učešće u radu lokalnih parlamenata doprineti realizaciji programa stranke i rešavanju ključnih pitanja u lokalnim samoupravama, saopštio je Slobodan Nikolić, predsednik Ruske stranke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *