SRP ZASAVICA I RESTORANU DIANA „KAPIJA USPEHA“

Gradske vesti

Tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i subjektima koji su svojim radom i zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam dodeljena je 25. juna na svečanosti u Novom Sadu.

Privredna komora Vojvodine tradicionalno već  28 godina dodeljuje prestižno priznaje u oblasti turizma i ugostiteljstva, u sledećim kategorijama: kategorisani objekti smeštaja, restorani, licencirani organizatori putovanja i objekti koji na najbolji način predstavljau multietničku zajednicu Vojvodine i doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti.

Pored „Kapije uspeha“ ovim povodom dodeljuje se i plaketa za kvalitet usluga drugoplasiranim kandidatima.

-Priznanje „Kapija uspeha“ uručujemo onima koji su svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam i ugostiteljstvo, za Vojvodinu dve izuzetno značajne i perspektivne oblasti. Zbog toga je važno da odamo priznanje onima koji su tome doprineli i da im na taj način damo dodatni podsticaj – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitajući dobitnicima.

Kada je reč o rezultatima u oblasti turizma, predsednik je podsetio na to da je broj turista koji su posetili Vojvodinu sa nešto više od 400.000 u 2015. porastao u 2019. godini za gotovo 40 odsto, na preko 560.000.

Dobri rezultati, kako je naveo, zabeleženi su i u januaru i februaru ove godine, kada je broj domaćih i stranih turista bio veći za gotovo 20 procenata, a broj noćenja za 15 odsto.

-Taj pozitivan trend, nažalost, prekinut je zbog pandemije virusa kovid 19 i turizam je grana privrede koja je pretprela najveću štetu u proteklih nekoliko meseci. Stoga će Pokrajinska vlada i druge institucije u narednom periodu omogućiti sve vrste podsticaja kako bi zajedno istrajali u borbi da održimo trendove rasta turističke privrede – istakao je Mirović.

On je rekao da Vojvodina, sa svim svojim prirodnim bogatstvima, turističkom i gastronomskom ponudom, ima sadržaje i kapacitete da zadovolji tražnju i sve ono što je važno za turiste iz celog sveta.

Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam Privredne komore Vojvodine, rekla je da se priznanje „Kapija uspeh“ dodeljuje tradicionalno 28 godina, u cilju promovisanja i podsticanja kvaliteta usluga u turizmu i ugostiteljstvu.

-Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, kao i prethodnih godina, tako je i prošle godine dostavila predloge za predložene kategorije. Na ovaj način nastavlja se niz promotivnih aktivnosti koje turiste podstiču da svoj odmor provedu baš u Carskom gradu. A da smo Grad u kome su se rađali, stolovali i umirali carevi  i sa razlogom nosimo taj epitet govori i činjenica da se kontunitet nagrađivanja nastavlja. Prethodnih godina nagrađivani sa naše teritorije su ,,Tošina kuća,, i ,,Salaš Isailovi. Ove godine, sa naše teritorije imamo nagrađene u dve kategorije: plaketu za dostignuti kvalitet usluga u kategoriji restorana dobio je restoran „Diana“, dok je plaketa za razvoj i unapređenje dečijeg i omladinskog turizma otišla u ruke Specijalnog rezervata prirode Zasavica – navodi Svetlana Sabo, direktorka sremskomitrovačke Turističke organizacije.

Odato priznanje za kvalitet usluga svakako doprinosi unapređenju turističke ponude Sremske Mitrovice, a na čijem unapređenju i promovisanju Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica kontinuirano radi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *