PREDSTAVA „SRCE OD LEGO KOCKICA“ NA DEČIJIM ZMAJEVIM IGRAMA

Kultura

Publika Dečijih Zmajevih igara je u utorak 23. juna imala priliku da pogleda predstavu „Srce od lego kocki“. Reč je o monodrami po istinitoj životnoj priči male devojčice, koju je prepoznala i pretočila u tekst Olivera Olja Jelkić, a režiju je uradio učitelj Zlatko Vuletić.

Mlada junjakinja monodrame „Srce od lego kocki“ Anesa Hopić, na upečatljiv i vrlo dirljiv način posetioce upoznaje sa svojim mačićima koji su tek došli na svet i njihovoj majci. U monodrami, oslikana je snažna ljubav majke prema svojim mladuncima, koja bojeći se za njihov opstanak ne dozvoljava da im neko priđe. Anesa ih vidi kao svoje sestre i braću, upoređuje ih i opisuje. Međutim Anesina sreća i sreća njene mačke je kratkog veka, jer ih je neko oduzeo, baš kao nju od njene majke.

Monodrama je prepuna snažnih emocija, na koja gledalac ne može da ostane ravnodušan. Ostaju otvorena mnoga pitanja na koja autorka traži odgovore.

Predstava je prikazana u Beogradu, Laćarku i Novom Sadu, a nadaju se da će i mitrovačko Pozorište biti zainteresovano za izvođenje ove monodrame.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *