KOMERCIJALNA TESTIRANJA NA KORONAVIRUS OD DANAS U DRUGOJ ZDRAVSTVENOJ STANICI

Gradske vesti

Zbog velikog broja sugrađana koji žele da se testiraju na virus Kovid-19, Gradska uprava za socijalnu i zdravstvenu zaštitu premestila je komercijalna testiranja u Drugu zdravstvenu stanicu Doma zdravlja Sremska Mitrovica. Druga zdravstvena ambulanta nalazi se u Ulici Petra Preradovića 2.

Kovid ambulanta je i dalje smeštena u Sedmoj zdravstvenoj stanici u Mesnoj zajednici „22. avgust“.

– Testovi na zahtev se od danas rade u Drugoj zdravstvenoj ambulanti i to u periodu od 8:00 do 12:00 časova. Svi ostali pacijenti koji imaju simptome slične kovid infekciji se i dalje obraćaju u Kovid ambulantu u Sedmoj zdravstvenoj, koja radi od 7:00 do 20:00, a vikendom od 7:00 do 14:00 časova – izjavio je Vojislav Mirnić, načelnik Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

On je dodao da se broj kovid pozitivnih pacijenata u celom Sremu kreće od pet do sedam dnevno.

– To su podaci Zavoda za javno zdravlje za ceo Srem ali ovaj mali broj pozitivnih na koronu nas i dalje upozorava da se držimo svih onih mera koje je struka propisala, mere udaljenosti, korišćenja maske i rukavica u zatvorenom prostoru, kako bi nas održala što manjem broju pozitivnih na kovid infekciju – zaključio je načelnik Mirnić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *