SAVSKA VODA ISPRAVNA ZA KUPANJE

Gradske vesti

Nakon analize savsle vode na tri tačke uzorkovanja, iz JKP Komunalije saopštavaju da savska voda odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Analizu fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savske vode izvršio je Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica 1.jula i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – početak plaže, Reka Sava – Dispanzer.

Iz mitrovačkih Komunalija preporučuju kupačima da izbegavaju ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi. Prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti i obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode. Vršiti nadzor nad kupanjem male dece, s obzirom na to da je u plićaku voda najzagađenija. Preporuka je da se posle jake kiše i oluje ne kupa dva, tri dana. Zabranjen je i pristup domaćim životinjama na plaži.

Mole se sugrađani da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *