USKORO I DIVOŠ U JAVNOM SISTEMU VODOSNABDEVANJA

Gradske vesti

Redovna isporuka higijenski ispravne vode za piće jedan je od najvažnijih zadataka na kojem rade Grad Sremska Mitrovica i JKP Vodovod. S tim u vezi, počela je izgradnja distributivnog sistema za Divoš, što će meštanima tog sela u velikoj meri poboljšati kvalitet života. Problem nedovoljnih količina vode koje su dobijali iz lokalnog izvorišta konačno će biti rešen povezivanjem tog mesta na javni sistem vodosnabdevanja. Predračunska vrednost investicije je oko 20 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz kase sremskomitrovičkog “Vodovoda”.

Nakon što je izgrađena distributivna mreža od crpne stanice Manđelos do crpne stanice Čalma u dužini od oko 7 km, kako bi Čalmancima bila dostupna voda za piće iz javnog sistema vodosnbdevanja, taj posao je nastavljen u pravcu Divoša. Polaganje distributivnog cevovoda u dužini od oko 2 km deo je radova koji očekuje radnike JKP Vodovod. U sklopu ovog posla neophodna je rekonstrukcija CS Čalma u kojoj će biti instaliran nov pumpni sistem i pripadajuća oprema.

Divoš je od 1977. godine u lokalnom sistemu vodosnabdevanja. Tada je izgrađeno izvorište sa crpnom stanicom, a potom su povremeno rađene rekonstrukcije vodovodne mreže sa ciljem poboljšanja kvaliteta vodosnabdevanja. Ipak, raspoloživi kapaciteti bunara bili su nedovoljni za stabilno i kontinuirano snabdevanje vodom, naročito tokom letnjih meseci.Izgradnjom nove mreže taj problem će konačno biti rešen.

Voda za piće koja se doprema iz Postrojenja za preradu vode redovno se kontroliše u akreditovanim zdravstvenim institucijama, pa će pored dovoljnih količina vode, meštani Divoša imati i sigurnost u pogledu njene zdravstvene ispravnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *