POKRAJINSKA VLADA: Prijem za članove Hrvatskog nacionalnog saveta

Reportaže

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju Hrvatskog nacionalnog saveta u Republici Srbiji, koju je predvodila predsednica Jasna Vojnić.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o pitanjima od značaja za hrvatsku nacionalnu manjinu u Vojvodini.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Pokrajinske vlade i Hrvatskog nacionalnog saveta dobra, a da je naročito uspešna u oblastima kulture i informisanja.

Na sastanku je ocenjeno i to da je obnova Spomen-kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, zdanja čiji je jedan deo ustupljen Hrvatskom nacionalnom savetu, značajan korak u očuvanju identiteta hrvatske zajednice.

Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada svojim programima pruža značajnu podršku očuvanju i razvoju identiteta hrvatske manjine u celini, najavljujući da ta podrška neće izostati ni u budućnosti, dok je predsednica Hrvatskog nacionalnog saveta Jasna Vojnić izrazila uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, član Hrvatskog nacionalnog saveta u Srbiji i upravnik Fondacije „Spomen dom bana Josipa Jelačića“ Goran Kaurić i potpredsednik Hrvatskog nacionalnog saveta za Srem Darko Vuković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *