NA RESPIRATORIMA TRENUTNO DEVET PACIJENATA

Gradske vesti

Na teriotoriji Grada Sremska Mitrovica broj obolelih od korona virusa je u blagom opadanju, rekla je na današnjoj konferenciji za medije direktorica mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković. Ipak, još dva pacijenta Korona centra su tokom prethodna dva dana preminula od posledica korona virusa. Oba pacijenta bila su starija od 70 godina i imali su pridružene bolesti. Proteklog vikenda testirane su 72 osobe sa područja Grada, od kojih je na korona virus pozitivno 20 lica, što iznosi 11 % pozitivnosti od ukupnog broja uzorkovanih. Situacija nije zabrinjavajuća.

Direktor Opšte bolnice Sremska Mitrovica dr Živko Vrcelj rekao je da se primećuje blagi pad što se tiče samog broja obolelih pacijenata od virusa na kovid 19 u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica. Bilo je 130 pacijenata u korona centru, zatim 118, pa 117, sad je taj broj 109, što se može objasniti kao blagi pad broja obolelih, napominje direktor dr Vrcelj.

– Na odeljenju korona centra nalazi se 72 pacijenta, u intenzivnoj nezi imamo 11 pacijenata, od kojih je devet na respiratoru. U narandžastoj zoni gde su smešteni pacijenti koji su dokazano negativni, a imali su simptome slične kovid infekciji imamo 26 pacijenata. Radosna vest je da su dva mlada pacijenta koji su bili na respiratoru nekoliko dana u znatno boljem stanju i da su jutros skinuti sa respiratora. Nekoliko zdravstvenih radnika koji su bili inficirani, sada su izlečeni i počeli su da rade – rekao je dr Živko Vrcelj, direktor Bolnice.

U protekla tri dana u Kovida ambulanti je primetan i blagi pad pregleda, kojih je tokom vikenda bilo 268. Vojislav Mirnić, načelnik GU  za zdravstvenu i socijalnu zaštitu je podsetio da je Kovid ambulanta prošle nedelje preseljena u prostorije mitrovačke Opšte bolnice.

Svi građanii koji imaju simptome slične kovid infekciji trebalo bi da se jave na pregled u Kovid ambulantu, kako bi se u kratkom vremenskom periodu pristupilo lečenju. Komercijalne testove na lični zahtev građani i dalje mogu raditi u drugoj zdravstvenoj stanici, svakim danom od 8 do 12 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *