I PORED PADA BROJA OBOLELIH EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VOJVODINI I DALJE NESIGURNA

Zdravlje

U proteklih pet dana u devet laboratorija na teritoriji Vojvodine novootkrivena su 132 pacijenta obolela od virusa kovid 19.

I pored pada broja obolelih, epidemiološka situacija u Vojvodini se i dalje može okarakterisati kao nesigurna, a po broju aktivnih slučajeva prednjače Novi Sad, Vrbas, Kikinda, Bačka Palanka i Odžaci.

U svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima kovida 19, dok se u Kliničkom centru Vojvodine na bolničkom lečenju nalazi 59 pacijenata. To praktično znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije.

Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji APV, dok kovid-ambulante u domovima zdravlja nastavljaju sa radom.

Zahvaljujemo svim građanima na pomoći i apelujemo na dalje sprovođenje preventivnih mera, pošto je očigledno da je odgovornost i disciplina u njihovoj primeni ključni faktor u borbi protiv epidemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *