USPORIVAČI BRZINE POSTAVLJENI U NASELJU STARI MOST

Gradske vesti

U Naselju Stari most postavljeni su usporivači brzine, a u toku je i obeležavanje pešačkih prelaza na teritoriji celog grada.

Trenutno se izvode se radovi na održavanju putne saobraćajne infrastrukture, obeležavanja pre svega pešačkih prelaza i oznaka u zonama škole, s obzirom na to da nam se bliži prvi septembar.

-Na Bulevaru, u Naselju Stari most dodatno obeležavamo i postavljamo usporivače saobraćaja s obzirom na to da smo u prethodnom periodu imali nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa, nažalost i sa tragičnim posledicama. Grad se odlučio da stavi dodatne usporivače i obeleživače na saobraćajnu infrastrukturu zbog vozača koji nisu poštovali saobraćajne propise, nisu prilagodili brzinu uslovima saobraćaja i na taj način su ugrožavali i svoju bezbednost ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, pre svega pešaka. Kako se u blizini ovog pešačkog prelaza nalazi veliko stambeno naselje i predškolska ustanova, smatrali smo da je ovo adekvatan način da odgovorimo na bahato ponašanje određenog broja naših sugrađana, odnosno vozača – rekao je prilikom obilaska radova načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *