„UDARNICI“ SREĐUJU JAVNE ČESME

Gradske vesti

Na inicijativu Omladinske radne brigade Udruženja građana „Udarnik“ u Sremskoj Mitrovici,  JKP „Vodovod“ radi sanaciju i uređenje javnih česmi na teritoriji grada Sremska Mitrovica. Posao se obavlja fazno, u skladu sa vremenskom i epidemiološkom situacijom. Aktuelni radovi su u Ulici Palanka. Cilj je da se zajedničkim delovanjem ulepšaju javne česme. One su, pored funkcije alternativnog vodosnabdevanja građana, i svojevrsni ukras grada.

Udruženje građana „Udarnik“ čine mahom učesnici nekadašnjih, posleratnih radnih akcija, a u današnjem vremenu su se stavili u službu svoga grada. Po dogovoru sa direktorom JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica „udarnici“ rade čišćenje, građevinsku sanaciju i farbanje javnih česmi, dok je „Vodovod“ obezbedio neophodan materijal za rad. U ovom volonterskom poduhvatu često se i sami građani priključuju poslu, a ne retko su među njima i deca koja uglavnom pomažu u čišćenju neposredne okoline česme.

Do sada su na ovaj način uređene tri javne česme – kod Doma Vojske, kod Popovićeve škole i u Ulici Nikole Tesle u naselju Blok B. U planu je da se do kraja godine uradi još jedna česma, ukoliko to vreme bude dozvolilo. Predsednik „Udarnika“ Marinko Kršić najavio je da će posao biti nastavljen i sledeće godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *