ZLATNOM MEDALJOM ZA ZASLUGE PREDSEDNIK VUČIĆ ODLIKOVAO MITROVAČKI VODOVOD

Gradske vesti

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Predsednik je poručio da je danas prilika za zahvalnost svima koji se bore da sačuvaju živote građana u borbi protiv Kovida 19.

Aleksandar Vučić odlikovao je zaslužne pojedince i institucije s namerom da oda priznanje onima koji danas biju bitku sa nevidljivim neprijateljem – Kovidom 19.

Zlatnu medalju za zasluge dobili su: Institut za transfuziju krvi Srbije, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Institut za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, Institut za primenu nuklearne energije, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad i Javno komunalno preduzeće “Vodovod” Sremska Mitrovica. Zlatna medalja za zasluge pripala je i Vladimiru Nešiću, šefu Odeljenja razvoja hardvera u Institutu “Mihajlo Pupin” i Ognjenu Ristiću, saradniku u Odeljenju razvoja hardvera u Institutu “Mihajlo Pupin”.
Na inicijativu predsednika Republike odlikovani su lekari, nemedicinsko osoblje, pripadnici Ministarstva odbrane, policije, ustanove, udruženja, kao i pojedincima koji su svojim hrabrim delima pomogli građanima i državi u borbi sa pandemijom.

Orden Karađorđeve zvezde pripao je epidemiologu dr Predragu Konu i prof. dr Mijomiru Pelemišu, bivšem direktoru Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Zbog trenutne situacije, imena odlikovanih su pročitana, a odlikovanja će lično biti uručena dobitnicima kada epidemijske mere to dozvole. Čitanju imena odlikovanih, pored predsednika, prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i jedan od odlikovanih, epidemiolog Predrag Kon.

Na početku ceremonije obratio se predsednik Vučić. Čestitao je građanima veliki praznik jer, kako je rekao, na današnji dan se obeležavaju velike srpske tragedije, ali i veličanstvene pobede.

Naveo je da je danas prilika da se zahvalimo onima koji su dali sve što su imali za otadžbinu, ali i onima koji danas rade sve što mogu da sačuvaju živote građana.

Kako je rekao, nemoguće je vratiti dug koji imamo prema svim laureatima, ali im se zahvalio jer su časni ljudi koji su dali državi i narodu mnogo više nego što su bili dužni.

“Neretko se pitam kako ste uspeli da pronađete svu tu snagu u sebi”, rekao je predsednik i dodao da su oni bez kukanja pružili narodu sve što im je bilo potrebno.

“Mogli ste jer ste znali da od malog broja vas zavisimo svi mi ostali, bez vas bismo mogli samo da sagnemo glavu i čekamo da nas nevidljivi neprijatelj lagano ali sigurno istrebi”, dodao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *