U SREMSKOJ MITROVICI 538 LICA OBOLELO OD VIRUSA KORONA

Gradske vesti

U Sremu, trenutni broj obolelih od korona virusa je 1832, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Od tog broja, najviše obolelih je u Sremskoj Mitrovici, 538, slede Ruma sa 396, Inđija sa 329, Stara Pazova sa 202, Šid 158, Pećinci sa 150 i Irig sa 59 obolelih lica.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica broj novoobolelih od virusa korona je je veći u odnosu na prethodnih nekoliko dana a predlog za samoizolaciju dobila je 551 osoba.

Za poslednja 24 sata u Kovid ambulantama pregledano je 238 pacijenata od
kojih je hospitalizovano 12. Mitrovačka Opšta bolnica trenutno raspolaže sa 30 respiratora, a u toku dana očekuje se isporuka još pet respiratora. Kada je Dom zdravlja u pitanju, nakon uvođenja sistema brojeva, gužvi i čekanja na preglede nema.

Nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije zaključeno je da je u Sremskoj Mitrovici broj obolelih od korona virusa u porastu ali da je epidemiološka situacija kontrolisana. Gradonačelnica Svetlana Milovanović je podsetila da su i dalje na snazi sve mere koje je doneo Republički krizni štab.

Iz lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica apeluju na sve svoje sugrađane da se pridržavaju svih propisanih bezbednosnih mera i na taj način daju svoj doprinos kako bi se izbeglo dalje širenje ove zarazne bolesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *