Solidarnost, umrežavanje, deljenje znanja kao mehanizmi za opstanak turizma na lokalu

Uncategorized

U prostorijama Info centra Turističke organizacije Vojvodine, organizatori i inicijatori veb konferencije u kojoj su učestvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija na teritoriji AP Vojvodine, predstavnici lokalnih samouprava, kao i pojedini mediji, razgovarali su sa učesnicima o postojećim preprekama za održanje i unapređenje turizma, ali i o mogućim rešenjima za prevazilaženje aktuelnih problema kako na kratkoročnom, tako i na dugoročnom planu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i direktorica TOV dr Nataša Pavlović, sa saradnicima, upoznali su se sa radom i trenutnim aktivnostima lokalnih turističkih organizacija.

Sekretar Ivanišević je istakao da je jedan od ciljeva u radu Sekretarijata i njegovog stručnog tima prikupljanje sugestija u vezi sa načinima, koji bi poslužili resornom sekretarijatu u pružanju adekvatne pomoći i podrške turističkoj privredi.

,,Potrebno je da saslušamo vaše potrebe i probleme, te iznađemo način da vam pomognemo preko Sekretarijata. Kreiraćemo konkurse u kojima mogu da učestvuju lokalne turističke organizacije. Ideja je da kada budemo koncipirali konkurse u narednoj godini, sa budžetom oko 200 miliona dinara za podsticaje razvoja potencijala turizma u Vojvodini, da ih zajednički prezentujemo javnosti. Potrebno je što više da pomognemo turističkim poslenicima koji se bave ovom delatnošću da svoj posao održe i da prežive. Smatramo da bismo još bolje mogli da targetiramo privrednike u oblasti turizma“, rekao je Ivanišević, dodavši da je inicijativa za održavanje današnjeg sastanka, potekla upravo iz ideje da se lokalne turističke organizacije i njihovo rukovodstvo što bolje upoznaju sa radom i misijom resornog Sekretarijata za privredu i turizam, te zajedničkim merama i udruženim snagama, deluju na što veći broj turističkih poslenika u Vojvodini.

Ivanišević je istakao da će se u narednom periodu prilikom radnih poseta lokalnim samoupravama zasigurno sastati i sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija kako bi se definisali okviri predstojeće saradnje.

,,Zajednički rad sa Turističkom organizacijom Vojvodine će biti usmeren i na pružanje podrške i pomoći u okviru marketinških aktivnosti svake lokalne turističke organizacije, kako bi se sredstvima Sekretarijata pružila direktna pomoć na najbolji način“, rekao je sekretar naglasivši važnost digitalnog poslovanja, kao i promotivnih aktivnosti.

Onlajn sastanak sa lokalnim turističkim organizacijama Vojvodine, prvi je ove vrste koji su resorni sekretarijat i Turistička organizacija Vojvodine, kao krovna organizacija, upriličili, okupivši velik broj učesnika čije će efikasnije umrežavanje u mnogome doprineti daljem razvoju turizma kao privredne grane ugrožene usled aktuelne kovid krize.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *