MIROVIĆ: IZ POKRAJINSKOG BUDŽETA 30 MILIONA DINARA ZA LEČENJE DECE OD RETKIH BOLESTI

Zdravlje

Pokrajinska vlada uplatiće 30 miliona dinara Budžetskom fondu za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji, namenjen deci starosti do 18 godina.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisao je danas ugovor sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom na osnovu kojeg će pomoć biti uplaćena na račun Fonda.

„Ovo je poruka solidarnosti i zajedništva i važna odluka jer postoje velike potrebe u ovoj oblasti. Država je u proteklim godinama uradila mnogo na lečenju dece sa retkim bolestima, i mi se pridružujemo ovoj akciji jer svako obolelo dete od teških bolesti zaslužuje šansu za izlečenje. Pokrajinska vlada nastaviće da pomaže Fond za lečenje dece sa retkim bolestima i u godinama pred nama“, izjavio je predsednik Mirović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izrazio je zahvalnost predsedniku Miroviću navodeći da je reč o ogromnom novcu. “Koliko je važan ovaj fond i pomoć Pokrajinske vlade, govori podatak da smo od osnivanja Fonda 2014. godine više od 200 mališana poslali na bolničko lečenje u inostranstvo, za šta je izdvojeno više od 11 miliona evra”, naglasio je Lončar.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *