SPARTAKOVA NAGRADA ZA NAJBOLJE SPORTISTE VOJVODINE

Sport

Prestižno sportsko priznanje „Jovan Mikić Spartak”, kojim se nagrađuju najbolji pojedinci i sportski kolektivi u Vojvodini, uručeno je ovogodišnjim dobitnicima na svečanosti u Sportskom savezu Vojvodine.

Našim vrhunskim sportistima, trenerima, sudijama i sportskim radnicima nagrade su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.

Ovogodišnji laureat u kategoriji sportista i sportistkinja jeste džudistkinja Marica Perišić iz novosadskog „Borca“, dok je Spartakovu nagradu u konkurenciji trenera dobio Miroslav Rodić, kajakaški stručnjak iz Bačke Palanke, koji je devet godina bio selektor naše reprezentacije.

Kod sportskih sudija dobitnica ovogodišnjeg priznanja je rvački sudija iz Zrenjanina Vesna Piperski Cucić, koja je delila pravdu na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Među sportskim organizacijama nagrade su dodeljene Teniskom klubu „Spartak“ i Savezu sporta za sve Vojvodine.

Spartakovu nagradu u kategoriji sportskog radnika dobio je nekadašnji uspešni atletičar Goran Čegar iz Apatina.

Priznanje za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručeno je Darku Majstoroviću, nekadašnjem veslaču novosadskog „Danubijusa“ i reprezentacije Srbije. Majstorović je dugo godina sportski radnik, obavljao je više funkcija, a bio je i predsednik Veslačkog saveza Srbije.

Čestitajući ovogodišnjim dobitnicima Spartakove nagrade, pokrajinski sekretar Dane Basta istakao je da put ka uspehu nikada nije jednostavan, a ove godine posebno zbog globalne epidemije virusa korona.

„Iako su se zbog epidemiološke situacije sportske aktivnosti odvijale u ograničenim uslovima, naši sportisti i sportski radnici uspeli su lako da se prilagode i da ne gube motivaciju“, kazao je Basta.

On je dodao da su se naši sportisti, treneri i sportski radnici susretali sa brojnim izazovima, ali da su, uprkos svemu, prevazišli prepreke i ostvarili uspeh vredan pažnje.

„Potvrda za to su i ovogodišnji dobitnici Spartakove nagrade, koji su svojim radom, trudom i zalaganjem zaslužili da budu nosioci ovog visokog priznanja i da uđu u anale vojvođanskog sporta“, rekao je sekretar.

On je naglasio da je Srbija uvek bila zemlja sporta i velikih šampiona i izrazio uverenje da pandemija neće pokolebati naše vrhunske sportiste, koje očekuju Olimpijske igre. Basta je rekao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastojati da obezbedi dodatna sredstva za podršku olimpijskim kandidatima sa teritorije AP Vojvodine koji će učestvovati na Igrama u Tokiju 2021. godine.

Predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan istakao je da je i u ovoj teškoj godini bilo važno da se nastavi tradicija dodele Spartakove nagrade.

„Godina za nama je bila teška za sve segmente društva, pa tako i za sport. Mnoge manifestacije, sportski događaji i turniri bili su otkazani ili su se održavali bez publike, što nije bilo lako za sportiste. Međutim, čak i u ovakvim okolnostima sportisti i sportski radnici su pokazali koliko su istrajni i uporni, i koliko je svima važno da se takmiče“, kazao je Boškan i dodao da se svako u svom sportu trudio da na najbolji način izađe na kraj sa problemima i da nastavi sa treninzima i utakmicama.

Boškan je izrazio nadu da će sledeća godina biti bolja i uspešnija i da će naši sportisti, kao i do sada, nastaviti da ispisuju istoriju sporta u AP Vojvodini i Srbiji.

Nagrada „Jovan Mikić Spartak” ove godine je dodeljena 53. put. Do sada je ovo priznanje dobilo preko devet stotina sportista, sportskih radnika i organizacija za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teritoriji AP Vojvodine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *