REŠAVANJE PROBLEMA SA KANALIZACIJOM U CENTRU GRADA

Gradske vesti

Česta zagušenja kanalizacione mreže najčešće su posledica nepravilnog korišćenja kanalizacije. Ponekada je to i stvar tehničkih nedostataka u sistemu, pa je udruženim snagama građana i nadležnih službi u javnom sektoru, moguće rešiti problem. Jedan takav slučaj zabeležen je u samom centru grada.

Stanari stambene zgrade na Trgu Vojvođanskih brigada već neko vreme imaju problem sa odvođenjem otpadnih voda. Kanalizacioni sistem koji je izgrađen pre dve decenije,kada i sama zgrada, ne zadovoljava potrebe korisnika u današnjem vremenu. Nakon što su se stanari ove zgrade obratili nadležnima u Gradskom stanovanju, ustanovljeno je da je problem mali promer cevi na priključku.

U cilju rešavanja problema čestog zagušenja kanalizacije radnici JKP Vodovod su izašli na teren i sačinili plan aktivnosti. Cev na priključku nedovoljnog promera prečnika od 160 mm zamenjena je većom – prečnika 200 mm, u dužini od oko 20 metara. Uz rekonstrukciju postojećih šahtova to bi trebalo da reši problem i zadovolji potrebe stanara.

Radove izvodi JKP Vodovod, a prema predračunu vrednost posla je oko 200.000 dinara. Novac će biti izdvojen iz kase mitrovačkog Vodovoda.

Nadležni u JKP Vodovod koriste ovu priliku, da bez obzira na određene tehničke nedostatke u kanalizacionom sistemu , skrenu pažnju svim korisnicima kanalizacije u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku da vode računa o tome šta se baca i pušta niz cevi odvoda sudopere, kade ili toaleta. Česta zagušenja mogu da izazovu vlažne maramice, higijenski ulošci, zavoji, pelene, plastične kese, peškiri, tekstil, plastična amblaža, tetrapak, ostaci hrane, mast i ulje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *